بازتاب ایلام/غلامرضا محمدمرادی: رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: برای حمایت از تولید و سرمایهگذاری برای تولید در سطح استان ایلام، هيچ حد و مرزی نمیشناسیم و بصورت تمام وقت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران حمایت مینماییم و موانع و مشکلات پیشرویشان را از هر طریق ممکن حل و فصل میکنیم.
به گزارش بازتاب ایلام؛ دکتر عمران علیمحمدی امروز(شنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۴) در جمع خبرنگاران رسانههای دیداری و شنیداری با تسلیت ایام محرمالحرام و شهادت تعدادی از سرداران، دانشمندان و مردم کشور در جریان جنگ تحمیلی ناجوانمردانه و ظالمانه اسرائیل و آمریکا، اظهار داشت: نقش رسانهها در طول این جنگ ۱۲ روزه که در راستای تحکیم اتحاد، انسجام و همبستگی ملی صورت گرفت، بیبدیل و بینظیر بود و ما قدردان خدمات و زحمات رسانهها و خبرنگاران هستیم.
وی با بیان اینکه هفته قوه قضاییه فرصتی برای شفافسازی عملکرد و پاسخگویی به مردم است، از توفیقات و دستاوردهای مهم دستگاه قضایی استان در سال گذشته خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان ایلام با درود به ساحت امام زمان(عج)، مقام معظم رهبری، شهدای انقلاب اسلامی و مردم صبور و ولایتمدار استان ایلام، افزود: مردم ایلام در مسیر عدالتخواهی، تعامل با دستگاه قضایی و حضور در شوراهای حل اختلاف و هیأتهای صلح، الگویی موفق برای سایر استانها بودهاند.
عملکرد چشمگیر شوراهای حل اختلاف
علیمحمدی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف و هیأتهای صلح استان عملکرد برجستهای داشتهاند، بیان داشت: در سال گذشته، بیش از ۵۲ درصد از پروندهها در هیأتهای صلح، و ۴۵ درصد در شوراهای حل اختلاف به صلح و سازش منتهی شدهاند. این دستاورد حاصل تلاش جمعی و باور به عدالت ترمیمی در سطح استان است.
وی اضافه کرد: ما حتی در کلانتریها نیز هیأتهای صلح را فعال کردهایم که نقش مهمی در حل اختلافات و پیشگیری از تشکیل پروندههای قضایی داشته است.
آمار ورودی و مختومه شدن پروندهها
رئیس کل دادگستری استان ایلام از ورودی ۱۸۳ هزار و ۷۸۰ پرونده به دستگاه قضایی استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و یادآور شد: از این تعداد، بیش از ۱۷۸ هزار پرونده مختومه شدهاند که نشاندهنده تعیین تکلیف بیش از ۹۷ درصدی پروندههاست این موفقیت با بهرهگیری مؤثر از سامانههای هوشمند قضایی و تلاش بیوقفه قضات و کارکنان حاصل شده است.
استفاده مؤثر از فناوری و تربیت نیروی انسانی
علیمحمدی با اشاره به پیشرفتهای استان در استفاده از سامانههای هوشمند نظیر «ساما»، ادامه داد: ایلام جزو استانهای پیشتاز در استفاده از فناوری در فرآیند دادرسی است. همچنین در سال گذشته ۲۰ قاضی تربیت شدند که ۷۰ درصد آنان جذب دستگاه قضایی استان شدند.
اصلاح مجرمین و حمایت از محکومین مالی
وی اصلاح و بازپروری مجرمین را از اولویتهای مهم دستگاه قضایی برشمرد و تصریح کرد: با استقرار کارگاههای فنی و حرفهای در زندان، زندانیان مهارتآموزی میشوند و زمینه بازگشت آنان به جامعه فراهم میگردد. در سال گذشته، ۱۵۷ نفر از زندانیان مالی با تلاش شوراهای حل اختلاف، هیأتهای صلح، خیرین و گذشت شکات، آزاد شدند.
حفاظت از منابع طبیعی و مبارزه با فساد
رئیس کل دادگستری استان ایلام با اشاره به اقدامات دادگستری استان در حوزه حفاظت از اراضی ملی خاطرنشان ساخت: با تلاشهای صورتگرفته، ۳۳۳ هکتار زمین رفع تصرف و از تغییر کاربری غیرمجاز ۱۵۰ هکتار پیشگیری شد.
توجه ویژه به امور فرهنگی، اجتماعی و حقوق عامه
علیمحمدی با تأکید بر اهمیت ارتقاء فرهنگ حقوقی جامعه گفت: با اجرای طرحهای متعددی در مدارس، مساجد و رسانهها، سطح آگاهی مردم نسبت به قوانین و حقوق شهروندی ارتقاء یافته است. همچنین در موضوعاتی نظیر ایمنی ساختمانها، پسماند، خدمات شهری، محیط زیست و سلامت عمومی ورود کردهایم.
تشکیل مرکز "شوق زندگی" برای حمایت از اقشار آسیبپذیر
وی از راهاندازی مرکز شوق زندگی برای حمایت از کودکان کار، زنان بدسرپرست و دختران محروم از تحصیل خبر داد و اظهار داشت: این مرکز در سال جاری با هدف توانمندسازی اقشار آسیبپذیر و بازگرداندن آنها به مسیر زندگی سالم و عزتمند فعالیت خود را گسترش خواهد داد.
تعامل مستقیم با مردم و تقویت اعتماد عمومی
رئیس دادگستری استان ایلام به حضور مستمر مسئولان قضایی در بین مردم اشاره کرد و افزود: در قالب میزهای خدمت و ملاقاتهای عمومی، ۵۹ هزار و ۷۲۳ نفر از مردم استان ایلام در سال گذشته به صورت مستقیم با مسئولان قضایی دیدار کردهاند و درخواستهای خود را مطرح نمودهاند.
تأکید بر ولایتمداری و انسجام ملی
علیمحمدی در پایان با اشاره به روحیه ایثار و مقاومت مردم استان و نقش رسانهها در حفظ وحدت و آرامش عمومی، تصریح کرد: حمایت مردم، اعتماد عمومی و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری، ستونهای اصلی اقتدار نظام اسلامی هستند.
نگارنده: غلامرضا محمدمرادی