کد خبر:14168

خطاب به دولت و مجلس و مسئولان استان؛

مقیم و غیرمقیم؛ تیشه‌‌ای بر ریشه روستاها/این طرح نسنجیده و ناعادلانه را متوقف کنید


تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۳/۱۳ 09:06:06

بازتاب ایلام/غلامرضا محمدمرادی: در روزگاری که همه از لزوم مهاجرت معکوس، احیای روستاها و تأمین امنیت مرزی سخن می‌گویند، متأسفانه شاهد اجرای طرحی هستیم که نه‌تنها این اهداف را محقق نمی‌کند، بلکه درست در جهت عکس آن در حرکت است.



طرح نسنجیده، ناعادلانه و ظالمانه تفکیک ساکنان روستاها به{ مقیم و غیرمقیم } و پیامدهای آن به‌ویژه در استان‌هایی همچون ایلام، زنگ خطری جدی برای حیات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی این مناطق را به صدا درآورده است.

استان ایلام با روستاهایی که در خط مقدم امنیت مرزی قرار دارند، سال‌هاست با مظلومیت تاریخی، محرومیت زیرساختی و کم‌توجهی‌های پیاپی از سوی نهادهای مسئول مواجه‌اند. در چنین شرایطی، اجرای طرحی که هدف آن شناسایی و تفکیک افراد مقیم از سایر مالکان و ساکنان فصلی یا بازگشتی است، آن هم بدون درنظر گرفتن ویژگی‌های خاص این مناطق؛ ظلمی مضاعف، امری نابخردانه‌ و جفایی نابخشودنی است.

نمایندگان مجلس و دولتمردان به‌خوبی می‌دانند که مردمان روستاهای ایلام، نه تاجرند، نه سرمایه‌دار و نه ویلاساز، آمده‌اند و خانه‌ای را بنا نهاده، نه برای خوش‌گذرانی بلکه برای زنده نگه‌داشتن و احیای دیارشان، برای جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها، برای رونق تولید در روستاها و برای ایجاد امنیت و آرامش در منطقه‌؛ سزاوار نیست که طرح نسنجیده و آزاردهنده‌ای تحت عنوان{ مقیم و غیرمقیم } در مورد این روستاها اجرا شود و ساکنا‌ن‌شان را بیازارد.

چگونه می‌توان روستایی محروم و مرزنشین در ایلام را با روستایی توریستی در فلان نقطه کشور یا دیگر روستاهای برخوردار در طراف و اکناف کلان‌شهرها، مقایسه کرد.!؟ مگر می‌توان برای مناطقی که هنوز درگیر کمترین خدمات درمانی، آموزشی، مخابراتی و جاده‌ای هستند، نسخه‌ای واحد با مناطق توسعه‌یافته پیچید‌!؟

آیا قرار است با این رویکرد، امنیت مرزها به خطر بیفتد.!؟ آیا گران‌سازی آب مصرفی در این روستاها و تحمیل فشار مالی به خانواده‌هایی که برای احیای زادگاه شان به روستاها بازگشته‌اند، موجب ترغیب به ماندن خواهد شد یا به کوچ دوباره، ترک سرزمین، افزایش حاشیه‌نشینی و تهدیدات امنیتی دامن خواهد زد.!؟

چگونه است که در رسانه‌ها از توسعه عدالت آبی، حمایت از روستاها، توسعه پایدار و مهاجرت معکوس سخن گفته می‌شود اما در عمل با چنین تصمیماتی؛ بذر ناامیدی، کوچ اجباری و بی‌اعتمادی در دل مردمی که سال‌ها برای بقاء جنگیده‌اند، کاشته می‌شود.!؟

وزارت نیرو و آبفا چرا این طرح را در روستاهای محروم و مظلوم ایلام اجرا کرده‌اند.!؟ آیا نمی‌‌دانند که اجرای این طرح و گران‌سازی آب، روستاها را خالی از سکنه و چالش‌ها و خلاءهای شدید امنیتی ایجاد می‌کند.!؟ آیا نمی‌دانند که با اجرای این طرح نسنجیده، جاماندگان در روستا نیز ناچاراً به شهرها کوچ خواهند کرد.!؟ آیا نمی‌دانند که وجود هر خانوار در هر روستا به منزله یک یگان مرزبانی و امنیتی برای ایجاد و احساس امنیت برای ایران اسلامی است.!؟ چرا می‌خواهند با این طر‌ح‌های ظالمانه و ناعادلانه، روستاها را خالی از سکنه کنند.!؟

متأسفانه اجرای این طرح نسنحیده، غیرعلمی، غیرمنطقی و غیرکارشناسی در روستاهای استان ایلام؛ موجی از نارضایتی، گله‌مندی و یأس و ناامیدی را در بین مردم ایجاد کرده است و هیچکس حاضر به پرداخت قبض‌های نجومی نیست.

مردم روستاهای محروم و مرزی ایلام، امروز با نجابت و با زبان قلم فریاد می‌زنند. فردا شاید صدای‌‌شان با خالی شدن روستاها خاموش شود اما مسئولیت آن بر دوش کسانی‌ است که نشنیدند، نخواستند بشنوند یا چشمان‌شان را بر واقعيات بستند.

اهالی ساکن در روستاهای ایلام در گفت‌وگوها، تماس‌ها و پیام‌های مکرر و مؤکدی که با این رسانه(بازتاب ایلام) داشته‌اند، ضمن مخالفت شدید با این طرح ظالمانه، ناعادلانه، نسنجیده و غیرکارشناسی{ مقیم و غیرمقیم } به شرح زیر مطالبه دارند:

۱- توقف فوری و آنی اجرای طرح{ مقیم و غیرمقیم }در مناطق مرزی، محروم و مظلوم کشور از جمله استان ایلام.

۲- بازنگری در نحوه اعمال تعرفه‌های خدمات عمومی( آب، برق، گاز و ... )در مناطق محروم روستایی.

۳- بازخواست و مؤاخذه مسئولانی که بدون مطالعه میدانی و شناخت از شرایط خاص روستاها، این تصمیم ناعادلانه را اتخاذ و این طرح نسنجیده را اجرا کرده‌اند.

۴- تدوین سیاست‌های تشویقی برای حمایت از مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها و تقویت زندگی روستایی.

امیدواریم دولت و مجلس و مسئولان استان ایلام این صدای مردم روستاها را به‌خوبی بشنوند و به مطالبات به‌حق روستائیان جامه عمل بپوشانند و این طرح آزاردهنده را سریعاً متوقف کنند و لبخند رضایت را بر لبان این مرزداران واقعی جمهوری اسلامی ایران، بنشانند.


نگارنده: غلامرضا محمدمرادی 


چاپ این صفحه