بازتاب ایلام/غلامرضا محمدمرادی: هر از گاهی خبرهای ناخوشایند و ناگواری از وقوع تصادفات تلخ و حزنانگیز در نقطهای به نام سه راهی جندالله صالحآباد/ایلام به گوش میرسد و هر شنونده و بینندهای با شنیدن و دیدن این اخبار دردناک، آزرده خاطر میشود.
از دیرباز این نقطه به قتلگاه عده زیادی از رانندگان و مسافران تبدیل شده و تا کنون به بهانه ضرورت وجود ایست و بازرسی، هیچ چارهای برای جابجایی ابنیهها و پیشگیری از وقوع حوادث جادهای، انديشيده نشده است و هر از گاهی اخبار نگران کنندهای از این نقطه به ایران و جهان مخابره میشود.
علیرغم اینکه به برکت کنگره عظیم اربعین حسینی و با تلاش بیوقفه مدیران و دستگاههای ذیربط بالأخص راهداری و حمل و نقل جادهای، خدمات ارزشمندی در این مسیر به ثمر نشسته و بر حجم ترددها و عبور و مرورها افزوده شده است اما هنوز کسی برای تعیین تکلیف و جابجایی ایست و بازرسی این نقطه خطرساز و حادثهخیز، چاره اندیشی نکرده است و بعد از هر حادثه تلخ، تمام کاسه و کوزهها بر سر راهداری و مدیران این مجموعه شکسته می شود و آنان را تا پای چوبه دار و سلاخی پیش میبرند.
جانمایی نامناسب ایست و بازرسی در انتهای سراشیبی این مسیر و ایجاد دستاندازها و سرعتکاههای چندگانه، رانندگان را به کاهش سرعت و همزمان تجمع خودروها ناگزير می کند و اگر ماشین سنگین یا سبکی پس از طی مسیر دچار نقص ترمز شود، به محض ورود به این قتلگاه، هیچ راهی برای فرار ندارد و با موانعی از انواع خودرو و انسانهایی بیگناه مواجه میگردد و متأسفانه جهنمها برپا میشود.
هر چند که در این مسیر و بر اساس نظر کارشناسان، ایجاد شیبراهه برای خروج اضطراری خودروها بويژه خودروهای سنگین(در صورت نقص فنی در سیستم ترمز) امکانپذیر نمیباشد و در صورت ایجاد نیز چندان هم مؤثر و کارساز نیست اما می توان با بررسیهای دقیق، فنی، کارشناسی و امنیتی و جابجایی این ایستگاه مرگ، تا حدود زیادی از بروز و ظهور وقایع تلخ در آینده پیشگیری کرد.
اینکه عدهای راهداری را هدف انتقادات شدید خود قرار دادهاند و دیواری کوتاهتر از راهداری و چشمهخاور ندارند، جای سؤال است.! آیا با ایجاد چند شیبراهه در مسیری که در اطراف و اکناف آن درههای مختلف قرار دارد، اوضاع بهبود مییابد و دیگر شاهد وقوع اینگونه وقایع تلخ و آزاردهنده نخواهیم بود.!؟ چرا برای جابجایی ایست و بازرسی این نقطه خطرساز و حادثهخیز، فهم واحد و خردجمعی وجود ندارد و کار کارشناسی، فنی و علمی صورت نمی گیرد.!؟ آیا با رفتن چشمهخاور و چشمهخاورها، چشمه حوادث در این نقطه میخشکد.!؟ چرا با اینگونه موضوعات مهم و حساس، احساسی برخورد میشود و به صورت اصولی، اساسی، فنی و علمی چاره اندیشی نمیشود.!؟
امید است مسئولان ذیربط در سطح استان و کشور، برای بهبود این مسیر و جابجایی این{ایستگاه مرگ و بازرسی مردگان} از کارشناسان و نخبگان ذیصلاح بهره بگیرند و بزودی شاهد اقدامات ارزشمند، مهم و مؤثری در این حوزه باشیم و منبعد اخبار ناگواری از این سهراهی مخابره نشود.
نگارنده: غلامرضا محمدمرادی