کد خبر:11487

چاره اندیشی کنید؛

آبدانان و مشکلی به نام خودکشی جوانان


تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۱۰در ساعت: ۱۸:۵۰:۵۵

بازتاب ایلام/سیدحرمت الله موسوی مقدم: همزمان با افزایش جمعیت و توسعه فناوری‌های رفاهی و آرامبخش فردی و اجتماعی، عوارض و آسیبهای تلخ و دردآوری نیز در لایه های پیدا و پنهان جوامع مختلف جا خو ش کرده و روح و روان مردم را آزار می‌دهند که تأسف بارترین آنها خود کشی و یا دیگرکشی است.



خودکشی عارضه ای است که از ابتدا همزاد انسان بوده و  تا انتها نیز همراه بشریت خواهد ماند.

تاریخ جاده ای پر پیچ و خم و مشحون از  فراز و فرود است که مسافران آن همه ساکنان زمین و سالکان  طریق مراد و موفقیت می‌باشند.

روندگان این مسیر پر تقدیر همراه با معونه و مایحتاج خویش درتلاش اند تا خود را به ایستگاه آخر رسانده و نمره قبولی از آموزگار عالم بستانند.

  تاریخ نوردان و مسیرپیمایان جاده زندگی از توش و توان و طاقت و تاب آوری مختلفی برخور دارند.

بعضی بدون  موانع  عبور می‌کنند، جمع دیگری با مشکلات کنار آمده و با تأخیر به مقصد می‌رسند و اما  اندکی دیگر مغلوب موانع  گردیده و ممکن را فراموش و تسلیم  محال می‌شوند.

اینان به خاطر علل و عوامل متعدد ، عبور از  مبادی و منافذ را غیرممکن دانسته و تنها و بی مدد در پشت سد مشکلات جان خود را فدا و به حیات زیبای خویش پایان  می‌دهند(دست به خودکشی می‌زنند).

  عالمان عرصه اجتماع  معتقدند که خودکشی عین دیگرکشی نوعی خودانکاری  و خودخواهی ناشی از ترس و توهم و اختلال و هیجان  است که قبل از عذاب و عقاب، مستوجب دقت و درمان و مَرحم  و مداوا  توسط متولیان امر است.

آسیب خودکشی که مدتی است بر آسمان آبدانان سایه افکنده و چون اژدهای دوسر   جان جوانان و نوجوانان را می بلعد و پدران و مادران مستضعف و محنت بار منطقه را عزادار و افکار عمومی را نیز متکدر می‌کند.

چند سالی است که در قالب مشکلات و کم توجهی متولیان، جوانان را  تهدید و ۲۳ درصد از مرگ و میرها را تصاحب و دومین عوامل مردگان را  در سطح کشور به خود اختصاص داده است و پیامدهای تلخ و پکریهای پیدا و  پنهان زیادی را بر مردم تحمیل کرده است.

متخصصین سلامت روان اعتقاد دارند که جوانان و نو جوانانی که به علت غفلت  جامعه، نادیده انگاری دردهای درونی و بی توجهی به نیازهای مادی و معنوی آنان مرگ خویش را مفید تر از زندگی دانسته و بعنوان  انتقام از همنوعان و متصد یان و با چشم پوشی از دشت و دامنه سبز و شخصیت خود و فراموشی غریزه زنده بودن، به عمر شیرین خود پایان  می‌دهند.

صاحب نظران حوزه سلامت روان معتقدند که تغییر نابجای سبک زندگی، کم رنگ شدن هنجارهای بومی، احساس ناتوانی در حل مشکلات، تاریک شدن قوه ی عاقله و ناامیدی در حل مشکلات و رسیدن به آرامش فردی و اجتماعی؛ مهمترین علت خودکشی جوانان و نوجوانان بخصوص در شهرستان غیر برخوردار آبدانان است.

  انجام فعالیت‌های تخصصی روان درمانی، توسعه گرو ههای  یاری رسان، افزایش کارایی و دانش عملی متولیان  امر، توسعه ضوابط  فردی و جمعی در جامعه ، آموزش حرفه ای  مدیران و مربیان مدارس و مراکز آموزش عالی و تعمیق و فراگیر نمودن اقدامات نشاط آور و طراوت آفرین درسطح عموم، می‌توان  راهکارهای مفید و مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی و توقف ضایعه اسفناک خودکشی جوانان و نوجوانان تلقی گردد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری ایلام با تأکید بر فراگیر شدن فعالیت‌های آموزشی و  اجتماعی گفت: شهرستان آبدانان یکی از مناطق مستعد و سرشار از سرمایه های علمی  است که باید برای امیدآفرینی و توقف روند نگران کننده خودکشی در این منطقه از وجود آنان استفاده کرد.

ابوالحسن مهدو ی با تشریح مراحل چهار گانه خودکشی افزود: شایسته است با مداخله متخصصان و عوامل کارآمد در مرحله تصمیم گیری افراد برای خودکشی، آنها را اقناء و منصرف کرد.

فرماندار شهرستان آبدانان با ابراز تأسف از روند روبه رشد پدیده خودکشی در این شهرستان گفت: لازم است دستگاه‌ها فرهنگی با بسیج تمام امکانات و نیروی انسانی از طریق  برپایی کارگاه‌های آموزشی و  گتفمانهای دانش آموزی و استفاده درست از توان علمی و پژوهشی اساتید و مربیان مجرب، علت و انگیزه خودکشی را پیدا و راهکارهای پیشگیری از این معضل را ارائه  کنند.

محمدرحمانی شناسایی و رفع مشکلات جوانان را یک ضرورت فوری دانست و افزود: این قشر پر انرژی و مستعد موتور متحرکه  جامعه می‌باشند که همه ترقی و پیشرفت  اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی کشور در گرو سلامت و نشاط  آنان است.

وی تصریح کرد: امیدواریم با تعامل سازنده و احساس مسئولیت جدی مدیران اجرایی، متولیان فرهنگی و آ موزشی و مشارکت مجدانه مردم و نخبگان، بزودی شاهد عبور از این برهه سخت و شکننده و رسیدن به نقطه  رونق و شادابی و رشد و روشنایی جوانان خود باشیم.

مدیر آموزش پرورش آبدانان  نیز  انگیزه افراد خودکش را ناشناخته عنوان کرد و گفت: مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی با کادر مجرب و مربیان کارآزموده راه اندازی شده و همه روزه مسائل و مشکلات دانش آموزان را جمع آوری و پاسخ مستند و مستدل به آنان داده می‌شود.

کورش پیری از آمادگی متصدیان همه مدارس شهرستان برای فعالیت‌های ارشادی و امیدبخش خبر داد و افزود: اغلب کسانی‌که در ماه‌های اخیر دست به خودکشی زده اند، فاقد مشکلات مالی و موانع و محدودیت‌های آموزشی و درسی  بوده اند.

لازم به ذکر است؛ از چند ماه‌ گذشته تا کنون تعدادی از جوانان و نوجوانان و بعضاً افراد میانسال در سطح شهرستان آبدانان، با استفاده از طناب دار به حیات خود پایان می‌دهند و این موضوع باعث نگرانی و رنجش خاطر همه مردم بخصوص والدین شده است و معتقدم مدیران اجرایی باید در محضر خدای عالمان پاسخگوی این همه مصائب  جانسوز جمعی باشند.

نگارنده: سیدحرمت الله موسوی مقدم


    147 چاپ این صفحه

آخرین دیدگاه‌ها

معصومه رحیمی گفته

۱ بچه ها راباذات اقدس الهی آشنا کنیم درمورد مهربانی خداوند و ائمه که رابط بین خداوبشر هستند آنها رابا این امر خوشبین کنیم ودعا کردن رابه آنها یاد بدهیم که در موقع مشکلات باخدا حرف بزنند ودعا کنند


۲هدف از خلقت رابرای آنها بگوییم که برای عیش و نوش نیامده ایم ما برای سختی آمد ه ایم وبایدبه آنها یادبدهیم در طول روز اگر مشکلی پیش آمد  سخت نکنیم خیلی مشکلات می‌شود با طنز وشوخی از کنار آنها گذشت و بعضی مشکلات با فکر و حتی مشورت و کمک از دیگران حل می‌شود
۳قوی بودن رابه آنها یاد بدهیم گذشت از دیگران وکینه داشتن را مذموم کنیم در عمل به آنها یاد بدهیم البته بگوییم حق خورده هم نباشند در زندگی خودمان بچه ها باید یاد بگیرند

۴از هر بچه ای به اندازه ی توانش انتظار داشته باشیم با مشورت خود بچه که چه کاری دوست دارد وما هم همراهی کنیم

۵آنها را امیدوار بار آوریم
۶هرروز پدر و مادر حتی آخرین ساعت روز از بچه بپرسن چکار کردی وبا آنها حرف بزنند
اگر بچه ای شاد نیست شاید افسرده هست
وافسردگی مثل سرما خوردگی در کمین بشر هست وبردن آنها پیش دکتر اعصاب با چند قرص ممکن است حال عمومی آنها خوب شود

۷ اگر رفتار بدی با آنها شد هر طور شده یکنفر در منزل جبران کند
۸سعی  کنیم آنها راشاد بار آوریم در طول روز خیلی کارها می‌شود  باطنز  و شوخی از کنار آنها گذشت
۹ به آنها یاد دهیم کارکردن محترم است ومهم لقمه ی حلال هست
اگر می‌بینیم کسی زند.گی سختی دار.د مهاجرت کند  همه جا زمین خداست
۱۰هرچند کشور ما مشکلات کاری دارد به جوانان بگوییم مشکل همه هست آنها را ناامید نکنیم ودر پیدا کردن هرکاری برای لقمه ی حلال حتی اندک به آنها کمک و تشویق کنیم
۱۱همیشه از کسانی که خودکشی می‌کنند طرفداری نکنیم وبه آنها گوشزد کنید راحت ترین کار خودکشی است ولی کسی که زندگی می‌کند آدم قوی ودرست حسابی هست نه کسی که خودکشی می‌کند
۱۲مطالعه در مورد زندگی انسانهای خوب و زحمت کش مثل پرو فسور حسابی یا کسانی دیگر توسط مدرسه وپدر ومادر و در سن جوانی و نوجوانی در مدرسه نباید تحقیق در مورد خودکشی به دانش آموز داده شود


۱۳ در آخر بچه ها را صبور وبا ظر فیت بار بیاوریم وامید به خدا  وشادبودن وشاد زیستن و.گذشت عوامل اصلی یک زندگی زیبا خواهند بود

معصومه رحیمی
پاسخ دهید

دیدگاه خود را بنویسید

نام :
ایمیل :
دیدگاه :

پایگاه خبری تحلیلی بازتاب ایلام